Börülce Piyazı
Börülce Piyazı Malzemeler :
1 su bardağı yuvam börülce
1 büyük baş soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
Yeteri kadar tuz, pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı : Börülceleri haşlayın.Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun.
Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın.
Servis tabağına alarak istege göre süsleyip servise sunun.

Afiyet Olsun..
Brüksellahanalı pilav
Brüksellahanalı pilav Malzemeler :
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

• 3 su bardağı yuvam pirinç
• 2 çorba kaşığı yuvam arpa şehriye
• 50 gr margarin
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 300 gr brüksellahanası
• 1 kahve fincanı konserve mısır
• 5 su bardağı et suyu
• Tuz, karabiber
Hazırlanışı : * Pirinci yıkayıp süzün ve ılık su ile ıslatıp 20 dakika bekletin. Birkaç kez yıkayıp süzün. Brüksellahanaların dış yapraklarını soyup yıkayın ve sap kısımlarını kesin.

* Bir tencerede margarini eritip arpa şehriyeyi kavurun. Süzülmüş pirinci ve zeytinyağını ilave edip karıştırarak 1-2 dakika kadar kavurun. Brüksellahanalarını ve et suyunu ilave edin. Mısır, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

* Tencerenin kapağını kapatıp pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika kadar dinlendirin. Tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun..
Buğdaylı Mercimek Çorbası
Buğdaylı Mercimek Çorbası Malzemeler :

Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
4 kişilik

Gerekli Malzemeler :
1 su bardağı yuvam kırmızı mercimek
Yarım su bardağı yuvam aşurelik buğday
6 su bardağı et suyu
1 tutam safran
2 çorba kaşığı soya yağı
Tuz
Hazırlanışı :

* Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

* Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın
.
 
Afiyet olsun.
Ciğerli Bulgur Pilavı
Ciğerli Bulgur Pilavı Malzemeler :
Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :
2 su bardağı yuvam pilavlık bulgur
250 gr dana ciğeri
2 su bardağı su
1 soğan
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı :
* Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın. İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
* Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın.
* Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Tuz serpip karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.
* Ciğeri 6 kâseye paylaştırın. Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun..
Fasulye Bastısı
Fasulye Bastısı Malzemeler :
10 Kişilik

1.5 kg. yuvam Kurufasulye
1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
100 gr. Pastırma
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Baş Soğan
Kırmızıbiber, Tuz,
Karabiber
Hazırlanışı :
Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.
Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1 -2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetii ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın. Afiyet olsun..
 
Keşkek
Keşkek Malzemeler :
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 75 dk
8 kişilik

300 gr dövme (aşurelik buğday)
100 gr yuvam  nohut
5.5 su bardağı su
750 gr kemikli koyun eti
60 gr margarin
Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Hazırlanışı :
* Dövme ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.
* Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
 
Kırmızı Biberli Makarna
Kırmızı Biberli Makarna Malzemeler :
6-7 salçalık kırmızıbiber
1 paket Yuvam makarna
3 domates
2 havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı :
* Makarnayı bir tutam tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edilmiş kaynar suda haşlayıp süzün.
* Salçalık kırmızıbiberleri yıkayıp kurulayın. Enine ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Izgarada her iki tarafını kızartın. Biberleri soğuk suda tutup (daha kolay soyulması için) kabuklarını temizleyin.
* Domatesleri ve havuçları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Kalan zeytinyağını bir tavada ısıtın. Havuçları ve domatesleri ilave edip kavurun. Makarnayı domatesli sos, kaşarpeyniri ve haşlanmış bezelye ile özenle karıştırın. Biberleri ısıya dayanıklı derin bir kaseye tabanından uçları sarkacak şekilde dizin. Makarnayı ortasına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp düz bir servis tabağına ters çevirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun..
 
Maklube
Maklube Malzemeler :
750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı yuvam pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Pilav için:
2 su bardağı yuvam pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)
Hazırlanışı :
Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.
a- Etleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim. Orta hararetli ateşte haşlayalım. Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim. Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.
b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım. Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim. Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.
c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım. Sularını süzelim. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım. Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım. Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım. 3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım. Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım. Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım. Afiyet olsun..
Mercimekli Pate
Mercimekli Pate Malzemeler :
1.5 Su Bardağı Yuvam Kırmızı Mercimek
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Dilim Ekmek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
4-5 Dal Maydanoz
Bir Tutam Nane
1 Yumurta
4-5 Ceviz
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı : Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin, ekmeklerin içini çıkarıp ufalayın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Derin bir kaba alıp mercimek, ekmek içi, kaşar peyniri, maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir fırın kalıbına alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Ceviz ve kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun..
Nişastalı Bulgur Köftesi
Nişastalı Bulgur Köftesi Malzemeler :
1.5 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
8-10 dal maydanoz

Sos için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı :
* Bulguru küçük bir tepsiye alın. Üzerine 2 bardak kaynar suyu gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatın. Suyunu çekip bulgur kabarıncaya kadar bekletin.
* Maydanoz yapraklarını kıyın. Bulgur yumuşayınca un, nişasta, yumurta akı, maydanoz, nane ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Gerekirse ara sıra su serpin. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Köfteleri kaynar tuzlu suda 4-5 dakika haşlayın. Sudan çıkarıp servis tabağına alın.
* Sosu hazırlamak için; sarımsakları ezin. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsağı hafif kavurun. Biber salçası, kırmızı tozbiber ve kimyon ekleyip karıştırın.
* Köfteleri tabaklara paylaştırın. Sarımsaklı sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
 
Nohut Güveç
Nohut Güveç Malzemeler :
1 Su Bardağı Yuvam Nohut
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Doğranmış Kuru Soğan
2 Büyük Patlıcan
3 Kırmızıbiber
2 Büyük Patates
2 Diş Sarmısak
Pul biber, Yenibahar
Tuz, Karabiber
2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
2 Çay Kaşığı Domates Püresi
Hazırlanışı : Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün.
Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın.
Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin.
Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1.5 saat pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun..
Özbek Pilavı
Özbek Pilavı Malzemeler :
Yarım kg Yuvam pirinç
400 gr kuzu kuşbaşı
1 soğan
3 havuç
1 su bardağı haşlanmış Yuvam nohut
4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 su bardağı et suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı : 1 Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Soğanı kıyın, havuçları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
2 Tereyağını tencerede eritip kuzu etini ekleyin. Suyunu salıp çekince dek kavurun. Soğanı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Havuçları ekleyip birkaç dakika karıştırın. Haşlanmış nohut, et suyu, tuz ve karabiber ilave edip kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye dek pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve dinlendirin. Nohut ve rendelenmiş havuçla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun..
Pirpirim Aşı
Pirpirim Aşı Malzemeler :
1 demet pirpirim (semizotu)
1 çay bardağı Yuvam nohut
Yarım çay bardağı Yuvam yeşil mercimek
Yarım çay bardağı Yuvam börülce fasulyesi
1 soğan
Yarım çay bardağı Yuvam aşurelik buğday
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı :
* Nohut, mercimek, börülce ve dövmeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını değiştirip hafif haşlayın ve süzün. Soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Semizotunu yıkayıp küçük küçük doğrayın.
* Tencerede margarini eritip soğanı pembeleştirin. Salça, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Nohut, mercimek, börülce, dövme, semizotu ve suyu ekleyin. 30 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun..
 
Sosisli Kırmızı Mercimek
Sosisli Kırmızı Mercimek Malzemeler :
6 Kişilik

2 Su Bardağı yuvam Kırmızı Mercimek
4 Adet Sosis
50 gr Margarin
1 Adet Büyük Soğan
2 Diş Sarmısak(Doğranmış)
1 Kahve kaşığı Karabiber
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
5 Bardak Et suyu veya Su
4 Sap Maydanoz
Hazırlanışı :
Yemeğin Tarifi
Et suyunu tencereye koyarak içine mercimek, soğan ve tuzunu koyarak 1 saat kaynatın. Mercimekleri süzerek alın. Soğanı atın. Margarini bir tavada kızdırıp sarmısakları 2-3 dakika kavurun. Sosisleri ilave ederek 5 dakika kızartın.
Isıya dayanıklı bir cam kaba veya güvece mercimeğin yarısını koyun. Üstüne sosisleri yayın. Biber ektikten sonra mercimeğin kalanını ekleyin. Mercimeklerin piştiği suyu katın. Üzerine kaşar rendesini serperek fırında 45 dakika pişirin. Afiyet olsun..
 
Sucuklu Kuru Fasulye
Sucuklu Kuru Fasulye Malzemeler :
Yarım kg Yuvam kuru fasulye
1 kangal sucuk
2 adet domates veya 2 kaşık salça
1 yemek kaşığı dolusu margarin
1 adet büyük boy soğan
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
2 adet yeşil sivri biber
Hazırlanışı :
Akşamdan fasulyeyi temizleyip bolca yıkayın. Sonra tencereye yeterince su doldurup ıslatın. Sabaha kadar bu tencerede bekletip yumuşamasını sağlayın. Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup pembeleştirin. Doğranmış domatesi veya salçayı ilave edip biraz daha kavurun.
Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin. Tuzunu ve biberini ilave edip pişirin.Sucukları halka halka doğrayıp tavanın içinde bir miktar yağla fazla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin.
1-2 taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatın. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servise sunun. ,
Afiyet olsun..
 
Tavuklu Nohut
Tavuklu Nohut Malzemeler :
3 çay bardağı yuvam nohut
200 gr. kuşbaşı tavuk eti
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kırmızı biber
Hazırlanışı : İnce doğranmış soğan ve tavuk etini yağda kavrulduktan sonra salça ilave edilip birkaç kez karıştırılır. Tavuk piştikten sonra üzerine biraz su eklenir. Bir gün önceden ıslatılıp ayrı bir kapta haşlanan nohut eklenir. Karabiber ve tuz ilave edilip kısık ateşte 15 dakika daha beraber pişirilir. Üzerine kırmızı biber ekilerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun..
Tavuklu Şark Pilavı
Tavuklu Şark Pilavı Malzemeler :
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
6 Kişilik

•  2 su bardağı yuvam pirinç
•  2 parça tavuk göğüs eti
•  1 soğan
•  2 domates
•  60 gr tereyağı
•  Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
•  1 defne yaprağı
•  1 çay kaşığı kekik
•  Tuz, karabiber

PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Hazırlanışı :
* Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın.
* Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
* Tereyağını tencerede eritin. Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun. Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun..
Tavuklu ve Mantarlı Pilav
Tavuklu ve Mantarlı Pilav Malzemeler :
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

2 su bardağı yuvam pirinç
4 su bardağı su
200 gr tavuk göğüs eti
Yarım demet dereotu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
200 gr mantar
Tuz
Hazırlanışı :
* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Tavuk etini 4 bardak suyla yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp suyunu ayırın. Eti küçük küçük doğrayın.
* Ayrı bir tavada mantarları 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Ocaktan alın.
* Pirinç ve kalan zeytinyağını tavuk suyuna ilave edin. Tuz ekleyip pirinçler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tavuk eti ve mantarları ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. Üzerine dereotu serpip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun..
 
Toros Çorbası
Toros Çorbası Malzemeler :

Hazırlama Süresi : 25 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
10 kişilik

1 su bardağı yuvam irmik
1 su bardağı yuvam köftelik bulgur
1 soğan
2 yumurta akı
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
2 litre et suyu
250 gr haşlanmış yuvam nohut
75 gr tereyağı

Terbiye için:
1 su bardağı yuvam un
1 su bardağı yoğurt
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı :
* İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın.
* Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yoğurtlu Ezogelin Çorbası
Yoğurtlu Ezogelin Çorbası Malzemeler :
Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 30 dk
4 kişilik

1 çay bardağı yuvam köftelik bulgur
1 çay bardağı yuvam kırmızı mercimek
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı yuvam un
2 çorba kaşığı yoğurt
30 gr margarin
Tuz, karabiber
Süsleme için:
1'er çay kaşığı nane, pulbiber
Hazırlanışı :
* Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin. Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın. Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın.
* Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pulbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yuvarlama
Yuvarlama Malzemeler :
Hazırlama Süresi : 60 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
4 kişilik

250 gr çiğköftelik kıyma
500 gr kemiksiz kuşbaşı kuzu but
500 gr yuvam kırık pirinç
1 su bardağı haşlanmış yıuvam nohut
1 kg yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kuru nane
Hazırlanışı :
* Pirinci yıkayıp süzün ve 10-15 dakika robotta ezin. Pirince kıyma, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Elinizi sıvıyağa batırıp nohuttan küçük köfteler hazırlayın.
* Köfteleri tuzlu suda birkaç dakika haşlayıp süzgece alın ve üzerine soğuk su gezdirin.
* Bir tencerede kuşbaşı eti kavurun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip tuz serperek pişirin. Haşlanmış nohudu ve köfteleri ilave edip bir taşım kaynatın.
* Yoğurdu bir kaseye alıp tuz ve yumurta ekleyerek çırpın. Yemeğin suyundan birkaç kaşık ekleyip karıştırın. Yoğurdu azar azar yemeğe ekleyin.
* Naneyi tereyağında kızdırın. Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.